Goud voor huid en schoonheid

Goud wordt beschouwd als een kostbaar juweel aller tijden. Mensen hechten altijd belang aan kostbare en zeldzame edelstenen in relatie tot lichamelijke gezondheid en schoonheid. Er is een geschiedenis van het gebruik van puur goud om op verschillende delen van het lichaam aan te brengen, vooral het gezicht. Er wordt aangenomen dat het de veroudering van de huid zal vertragen sinds het tijdperk van koningin Cleopatra. En het wordt op het hoogste niveau gebruikt in veel continenten zoals China, Afrika en Europa, hoewel er geen duidelijk wetenschappelijk bewijs is dat goud de veroudering van de huid kan helpen vertragen. Maar cosmetische producten die goud bevatten, zijn in vele vormen op de markt gekomen. Zowel huidcrème, gezichtsmasker, als 24k puur bladgoud voor gezichtsmasker. Laten we eens kijken welke wetenschappelijke gegevens beschikbaar zijn om te geloven dat goud goed is voor je lichamelijke gezondheid en schoonheid. en bijwerkingen veroorzaken of niet
Goud gebruiken om te koken en te drinken

van wetenschappelijk bewijs vond dat puur goud Het zal niet reageren met chemicaliën of cellen van het lichaam zodra het het lichaam binnenkomt. Het veroorzaakt geen schade of bijwerkingen De Europese Unie of de EU heeft in Duitsland en veel Europese landen goedgekeurd en toegestaan ​​dat goud wordt geclassificeerd als voedseladditieven (Voedseladditieven). Bladgoud of in de vorm van fijngemalen poeder wordt gebruikt om voedsel te versieren. inclusief in mengsels van oudere merken zoals Goldschlöger, Gold Strike en Goldwasser. In Aziatische landen zoals Bali wordt goud gebruikt om desserts te maken. Omdat goudmetaal echter inerte eigenschappen heeft. Daarom is er geen reactie met de omgeving in het lichaam. Er is dus geen smaak. en heeft geen voedingswaarde en zal zonder enige verandering uit het lichaam worden verdreven

medisch gebruik

Het is een oud geloof dat goud het potentieel heeft om ziekten te genezen (genezende kracht) om een ​​slechte gezondheid te verbeteren. In klinische onderzoeken is de bereiding van goudmineralen in de vorm van zouten (Goudzouten) gebleken dat de derivaten ontstekingsremmende en ontstekingsremmende effecten hebben van reumatoïde artritis. Behandeling van dergelijke ziekten gedurende ten minste 80 jaar, het mechanisme blijft onduidelijk. Maar er wordt aangenomen dat goud vrije radicalen kan bestrijden die ontstaan ​​uit ontstoken gewrichten. Het helpt pijn en zwelling te verlichten. Maar goud injecteren in de vorm van zout of goudzout Zal bijwerkingen veroorzaken bij het remmen van de productie van rode bloedcellen en witte bloedcellen. Het heeft ook een cumulatief effect op de lever en de nieren. Degenen die worden behandeld, moeten daarom regelmatig bloed laten controleren.

Cosmetische toepassing om rimpels te verminderen

van de medische ontdekking dat Goud is in staat om vrije radicalen te bestrijden en resulteert in een krachtig ontstekingsremmend mechanisme van artrose bij jicht. laten cosmetische wetenschappers geloven Volgens hetzelfde mechanisme zou goud effectief kunnen zijn tegen vrije radicalen op de huid en tegen huidontsteking veroorzaakt door UV-stralen. Daarom is goud toegepast in verschillende dure cosmetische toepassingen. Om de levensduur van de huid te verlengen en rimpels te verminderen. Op dit moment is het niet wetenschappelijk bewezen dat het anti-aging effect van goud in vergelijking met andere producten de prijs waard is of niet.

Toxiciteit en bijwerkingen

Hoewel puur goud niet giftig of niet-irriterend is voor de lichaamscellen. Maar als het gouderts door chemische processen is omgezet in de vorm van zout of goudzout Het is schadelijk voor de nieren en de lever en remt de vorming van bloedcellen als het in het lichaam terechtkomt. Bovendien is gevonden dat goud allergische reacties en huidirritaties veroorzaakt. Vooral dergelijke bijwerkingen worden vaak gezien bij vrouwen. Het werd in 2001 uitgeroepen tot allergeen door de American Dermatological Association.